Aureli Argemí, fundador del CIEMEN, obté la Creu de Sant Jordi

posted in: Sin categoría | 0

Foto: Vilaweb.cat

El nostre amic Aureli Argemí Roca ha estat una de les 27 personalitats que ha estat escollida pel Govern de la Generalitat de Catalunya per rebre la Creu de Sant Jordi d’enguany.

El guardó vol ser un reconeixement pels serveis que aquestes personalitats o entitats han realitzat per a Catalunya en la «defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural». En el cas d’Argemí, es destaca la seva lluita constant per defensar la llibertat dels pobles. L’any 1974 va fundar el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN), una entitat que treballa per donar a conèixer i promoure la realitat nacional catalana al món, per a difondre el coneixement dels pobles i nacions sense estat, i per defensar-ne els seus drets col·lectius.

També ha promogut la Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes o la Plataforma pel Dret a decidir, i ha estat un dels promotors i redactors de la Declaració Universal de Drets Lingüístics.

Moltes felicitats Aureli, un premi molt merescut!

Més informació sobre CIEMEN a: www.ciement.cat
Font: www.naciodigital.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.