Petita crònica de les Exèquies de Mossèn Dalmau

posted in: Sin categoría | 0

El dimecres 5 de setembre va morir el nostre estimat Mn. Josep Dalmau. La vetlla s’ha fet a la mateixa parròquia romànica  de Gallifa. Des del dia 6 al matí fins al dia 7 a les 16h de la tarda, que s’ha celebrat el funeral, ha estat constantment visitat pels veïns de Gallifa i amics de tot Catalunya. El president de la Generalitat Exm. President Joaquim Torra, ens ha honorat assistint a la vetlla. Després d’unes paraules de reconeixement a la trajectòria i l’obra de Mn. Dalmau, s’han cantat Els Segadors.

A les 16 h de la tarda del dia 7 s’han celebrat les exèquies. Ha estat una cerimònia concelebrada pel Bisbe de Vic Mons. Romà Casanova, pel bisbe emèrit d’Ayaviri Joan Godayol, Mn. Antoni Pladevall i Mn. Àlvar Maduell, entre altres sacerdots.

Altres personalitats que han volgut estar presents a l’acte com l’exdirector d’afer religiosos Enric Vendrell, i l’actual Marcel·lí Joan, l’expresident Jordi Pujol i la seva esposa Marta Ferrusola, i diverses personalitats del món civil, polític, teatre i comunicació com Pepe Beúnza, J. A. Gonzàlez Casanova, Arcadi Oliveras, Ignasi Roda, Fernando Romero, Oriol Domingo, Salvador Cardús, Pere Pugés, Jordi Vila Abadal, Aureli Argemí i Josep Torrent, portaveu d’Església Plural, entre d’altres.

L’acte ha començat amb unes paraules en nom del Patronat del Santuari, de l’amic Jordi Maluquer, que a part de recalcar que l’empremta de mossèn Dalmau la conservaríem tots per a la resta de la nostra vida, els que mantenim la fe en la Bona Nova -referint-se que la vida no s’acaba en aquest món-, estem segurs que el retrobarem i ens retrobarem tots. L’església ha estat plena de gom a gom i pels altaveus s’ha pogut seguir des de l’exterior, on hi hagut la moltíssima gent que no hi ha pogut entrar.

En acabar l’acte, en Toni Verdaguer, vicepresident del Patronat i l’Amàlia Bosch veïna de Gallifa, han dedicat unes paraules de comiat a Mn. Dalmau.

Un grup de músics i cantants de Sant Feliu de Codines, dirigits per Montserrat Cot, han cantat cançons que el mossèn els va ensenyar: Riera Dolça i lenta, Dolç el núvol,  Viatge a Ítaca i, amb especial atenció, el Cant del Poble (Glòria catalans cantem).

Com a final es va cantar l’himne de Catalunya: El Segadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *