Sopar cultural sobre el fons d’arxiu de Mossèn Dalmau

posted in: Sin categoría | 0

 

L’arxiver i historiador Marià Hispano serà el ponent en un sopar cultural, on ens parlarà de l’arxiu històric de Mossèn Dalmau, cedit (en dipòsit) pel Patronat del Santuari de Gallifa a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Ponència:
El fons d’arxiu Mossèn Dalmau: “Documents per a una història del país”

Identificar, llegir i classificar els documents d’un fons d’arxiu personal com és el de Mossèn Dalmau ens permet aproximar-nos a una història personal, però, també, social i política del país. De la seva infància, els estudis cursats i de la seva aproximació a la realitat social que li va tocar viure. Home compromès amb el seu temps, el seu llegat documental ens permet fer una lectura acurada dels anhels d’un poble que va lluitar – i lluita – per la llibertat i els drets nacionals de Catalunya. Home de Fe, obrí un intens diàleg a l’església amb l’objectiu d’aportar-hi humanitat i compromís.

El sopar cultural es farà el dijous 13 de febrer a Sant Feliu de Codines a les 8 del vespre.

Organitzador: Josep Oller
Local: El Cafè de la Plaça
Import: 20 €

Per inscriure cal omplir el següent formulari.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *