Entrada_TorreDefensa

Muralla

A l’entrada del recinte es van fer unes excavacions que van deixar al descobert les muralles de l’antic castell, datades del segle XIII, i es va desenterrar una torre de defensa. També en aquest espai de benvinguda, es va descobrir unes restes d’un mur ibèric datat al segle VI a.C.

foto trobada Estrelles

Amfiteatre i gran auditori

El Santuari compta amb un gran amfiteatre i gran auditori per poder celebrar-hi concerts, danses, teatre, parlaments i tota classe de festes. L’amfiteatre es va construir amb travesses de tren donades per la Generalitat de Catalunya i va ser dissenyat per Ignasi Roda.

Dalmau escultura artemis

Escultura Deessa Àrtemis – Jaume Rodri

Damunt l’amfiteatre i vigilant l’ermita hi ha l’escultura de la Deessa Àrtemis, feta per Jaume Rodri. Amb aquesta escultura gegant es vol recordar l’origen del nom del Santuari. Amb els anys, aquest monument s’ha convertit en un dels principals atractius de l’espai, juntament amb l’ermita.

Ermita_1

Ermita segle XII

L’ermita de la Mare de Déu de l’Ecologia s’alça dalt del turó i disposa d’unes vistes a la zona hipnotitzadores.  A la planta inferior hi ha la sala amb l’altar i la verge de la Mare de Déu de l’Ecologia del segle XI. A l’entrada, hi ha una petita placa per recordar que: “També en la pregària si no aportes alguna solució, tu mateix formes part del problema”. A la planta superior, hi ha un petit espai en el que es projecta l’audiovisual del Santuari Ecològic del Castell de Gallifa i en el que també s’hi poden fer representacions teatrals, tallers o reunions.

Espai Xirinacs

Espai Xirinacs

És una plaça amb una pedra que commemora la figura de Lluís Maria Xirinacs amb bancs i un altar on poder celebrar misses, batejos o casaments. A la plaça hi ha un monòlit amb les paraules del professor de filosofia Octavi Piulats que són un homenatge per Xirinacs. Durant la primavera o l’estiu, és un dels indrets més bonics per deixar endur la ment tot mirant les vistes del Vallès.

Zona Infantil

Zona infantil

El Castell disposa d’una zona dedicada als infants en la que hi ha un conjunt de gronxadors per entretenir els més petits de casa i també es proposa el joc de les cinc campanes “La pregària dels infants”, en el que els nens poden tocar les campanes per celebrar la naturalesa i l’ecologia.
(Gronxadors donació de la família Puig de Gallifa).

Zona Barbacoa

Zona de barbacoes

Una esplanada amb unes 30 taules per poder-hi fer pícnics, on es celebren les trobades dels aplecs que van acompanyades de grans paelles d’arròs per tots els assistents. I on també per a grups d’amics o famílies que venen durant l’any al Santuari a passar un dia per descansar del bullit de les ciutats.

Entorn Santuari Gran-6162

Mirador

El mirador contempla el conjunt del poble de Gallifa i es va dedicar a Xavier Rocha, qui fou president Internacional de PaxChristi i president de la Convenció per la Independència Nacional.

Font Galderic - Espai Gali

Espai Galí

És un espai on poder reunir-se en grup i poder intercanviar idees en un entorn ple de vegetació i amb unes vistes a Gallifa molt boniques. L’espai és un homenatge a Raimon Galí, un català insigne i cristià exemplar.

Mil.lenari Pedra

Monòlit Mil·lenari

Per recordar i celebrar el Mil·lenari del Castell, es va construir un monòlit amb “Una mirada paradoxal a la Naturalesa”, de Mossèn Dalmau, que presenta les principals idees del moviment de l’Ecologia.

_AFM7716 FONT

Font de Sant Galderic

Un paratge sense aigua no podia ser acollidor. Per aquest motiu, es va buscar un espai envoltat de natura on es va construir una font –amb un aigua “manil” del segle XII i amb pedra vista- dedicada a Sant Galderic, patró del pagesos catalans abans del 1714. El dia de la seva inauguració hi van ser especialment convidats en Pep Riera i altres membres de la Junta Sindical d’Unió de Pagesos, que es conjuraren a fer conèixer el seu Patró i estendre el seu assentament de nou a tot Catalunya. Amb aquesta font es vol recuperar aquesta data històrica. I per això hi tenim una atenció especial en el seu tractament. Aquesta font també es va construir en  homenatge  a Joan Villemur i Matilde Garciendia amb una frase que diu : “Com la font dona aigua, així la vida dóna  la immortalitat”.